hotell göteborg
Hotell i Göteborg » Fördelar med olika hotelltyper

Fördelar med olika hotelltyper

Om du ska åka till Göteborg på semester och inte känner någon där, måste man såklart hitta ett tillfälligt boende. Det kan vara svårt att veta vilket typ av boende/hotell man ska välja, därför har vi räknat upp lite olika fördelar och nackdelar med olika hotelltyper, så att du vet vad du ska välja när du besöker Göteborg.

Vandrarhem

Det finns många fördelar med att välja ett vandrarhem som boende. Det vanligaste skälet är att det är betydligt billigare är vanliga hotell. Priserna kan skilja så mycket som mer än halva priset om du väljer ett vandrarhem över ett hotell. Du kan också spara in pengar på att använda det gemensamma köket som finns på de flesta vandrarhem. På så sätt kan du själv välja om du ska gå ut och äta eller om du ska gå och köpa mat i en mataffär och sedan laga egen mat. Just frukostar kan vara härligt att ha på sitt boende, då det är enkelt att förbereda, och kräver inte särskilt lång tid i köket. Men det sparar desto mer pengar än att ta en frukost på stan, speciellt i storstäder som Göteborg. Nackdelarna med ett vandrarhem däremot är att det ofta in ligger så centralt. Det är också en lägre klass på boendet, och man ska vara beredd på oväsen. Delvis för att man ofta får sova i en sovsal, men också för att många ungdomar väljer vandrarhem som boende och det kan därför bli högljutt på kvällarna.

Lägenhetshotell

Om man vill gå snäppet över vandrarhem i boendestandard, så är lägenhetshotell ett väldigt bra alternativ. Fördelarna är liknande vandrarhem, det vill säga: man får ett billigare alternativ samt att man får möjligheten att bo som om man var hemma, med möjligheten att laga mat etc. Lägenhetshotell är framförallt ett bra alternativ för många barnfamiljer som reser. Detta för att många lägenhetshotell erbjuder många faciliteter som ett vanligt hotell inte brukar. Exempelvis så finns det redan tallrikar, barnstolar, trappstegar som barn kan använda för att nå saker och mycket mer. Detta gör att man som föräldrar slipper tänka så mycket på det praktiska när de packar till semestern, utan kan slappna av på ett annat sätt. Nackdelarna kan vara att vissa hotell kräver att man gör en lättare städning efter sig när man ska checka ut, vilket kanske är det sista man vill göra på semestern.

Vanligt hotell

Detta är såklart det dyraste alternativet, men också på många sätt det mest avkopplande. På hotell slipper man bry sig om det mesta som hör vardagen till. Du behöver inte tänka på att städa, för det kommer varje dagen någon som plockar upp efter dig, ser till att sängen är bäddad m.m. Hotellen ligger oftast mer centralt än lägenhetshotell och vandrarhem, vilket gör att du kan gå till de flesta sevärdheter, i alla fall i Göteborg. Oftast ingår även frukost på de flesta hotell, och den brukar hålla en hög klass på de flesta hotell i Sverige. Det finns många variationer, och oftast brukar man kunna äta så mycket att man knappt behöver köpa lunch på stan sedan. Nackdelarna är såklart att denna lyx oftast kostar mer än de andra alternativen, och är kanske inte alltid en valbarhet för alla.

 

Spara / dela med dig
  • Facebook
  • del.icio.us
  • Pusha
  • Bloggy
  • TwitThis
  • Google
  • Live
  • LinkedIn
  • Maila artikeln!
  • Skriv ut artikeln!