hotell göteborg
Hotell i Göteborg » Tips på hotell i Göteborg

Tips på hotell i Göteborg

Första gången du ska besöka Göteborg? Då kan det vara svårt att veta vart man ska bo någonstans! Här nedanför finns därför tips på vad du kan tänka på när du väljer boende i Göteborg.

Sevärdheter

Ska du åka till Göteborg för ett evenemang, då kan det vara skönt att bo nära dessa. Ska du exempelvis på konsert på Ullevi eller Scandinavium, så ska du fokusera på att hitta hotell vid Heden, Korsvägen, Gårda eller Stampen för att vara någorlunda nära dessa arenor. Vill du riktigt lyxa till det så kan du kolla in tillgängligheten på Gothia Towers som ligger precis vid korsvägen (ca 5 min promenad till både Ullevi och Scandinavium därifrån). Ska du kanske gå på Nordens största nöjespark Liseberg? Även då är det bra att titta på hotell i närheten av Heden och Korsvägen, men även Örgryte och Mölndal är ganska nära, och har oftast billigare alternativ på hotell. Vill du hitta på något roligt i Göteborg, men nödvändigtvis inte något som kostar pengar, så kan du kolla på Sevärdheter.

Centralt

Det här med att bo centralt är ofta viktigt för många som besöker en storstad, men vad som kan vara bra att veta med Göteborg är att staden är ganska centrerad och det är inte så långa sträckor mellan de olika stadsdelarna. Med andra ord behöver du inte bo vid centralstationen för att ha nära till centrum. Göteborg har väldigt bra förbindelser med både buss och spårvagn, och från många stadsdelar kan man promenera till citykärnan utan att det behöver bli en jättelång promenad. Exempelvis skulle du kunna bo i Majorna, vilket bara tar ca 10 min att åka ifrån för att komma till city. På detta sätt sparar man också mer pengar, då hotell mitt i centrum ofta kostar mer än hotellen i andra stadsdelar. Förutom våra tips på billiga hotell på denna sidan kan du även hitta detta på billigahotellgöteborg.com

Nära kommunikationsmöjligheter

Hela Göteborg är mer eller mindre uppbyggd på kommunaltrafik, men du kanske vill bo nära ställen som gör att du kan åka hem enkelt och smidigt. Så då är exempelvis hotell nära centralstationen eller flygplatserna något du letar efter. Vill du bo nära centralstationen är Hotell Eggers eller Hotell Opera heta tips. De är väldigt fina hotell och inte superdyra för att ligga så centralt. Vill du bo nära flygplatserna får du dessvärre bo en bra bit från centrala Göteborg. Ska du flyga från Landvetter så är det just i stadsdelen ”Landvetter” du ska leta boende. Ska du däremot flyga från Sävenäs så är det i området Tuve och Säve du ska leta efter hotell.

 

Spara / dela med dig
  • Facebook
  • del.icio.us
  • Pusha
  • Bloggy
  • TwitThis
  • Google
  • Live
  • LinkedIn
  • Maila artikeln!
  • Skriv ut artikeln!