hotell göteborg
Hotell i Göteborg » Olika typer av resor till Göteborg

Olika typer av resor till Göteborg

Ska du till Göteborg för första gången? Ska du ha med dig någon i sällskap? Vi tipsar här om olika hotell du kan välja på beroende på vilket sällskap du åker med.

Reser med barn

Om du ska åka med barnen till Göteborg gissar vi att några kriterier på boendet är: pris, läge och storlek på rum. Åker man en större familj till Göteborg vill man antagligen ha nära till ställen barnen uppskattar. Exempel på detta är Liseberg, Alfons Åbergs värld, Universeum eller andra roliga ställen för barn. Men andra ord vill man bo ganska centralt i Göteborg för att slippa flänga runt i kollektivtrafiken. Vi skulle i detta läge rekommendera Hotel Liseberg Heden. Det ligger både centralt, de har prisvärda rum och framförallt: de har familjerum. Något som ofta är väldigt viktigt, speciellt när barnen är små och inte bör sova i eget rum.

Reser med sin kompis

Om du ska åka med din kompis gissar vi att Göteborg lockar med sina konserter, shopping och utekvällar. I detta läge vill man gärna bo ganska centralt, men man vill också ofta bo så billigt som möjligt för att kunna lägga pengarna på aktiviteterna istället. Vi skulle då rekommendera att man bor en liten bit utanför Göteborgs stadskärna, då det går väldigt bra förbindelser dygnet runt i Göteborg, och avstånden är inte särskilt stora. Vill man komma undan billigt, kan man välja Spar Hotel i Majorna, som endast tar 10 min med spårvagn att komma in till citykärnan.

Reser med nyfunnen dejt

Om du reser med någon du nyligen träffat, kan detta vara lite läskigt. Ett bra knep innan du reser är att kolla upp vad hen har för stjärntecken. På så sätt kan du matcha det med ditt egna stjärntecken och se om stjärnorna förutspår om ni passar bra ihop eller inte. Om du känner dig säker på att resa med denna personen efter det, kan det vara bra att välja ett hotell som ligger ganska centralt. Förhoppningsvis så att ni har nära till roliga ställen i Göteborg ni vill besöka, i värsta fall för att ha nära till centralstationen så att du kan åka hem. Ett tips på ett bra, romantiskt hotell som ligger nära centralstationen är Hotel Opera.

Reser med sin partner

Om du ska resa iväg med din partner kanske ni vill ha en romantisk stund tillsammans. Beroende på vad resan går ut på har vi olika tips. Har man inga problem med att spendera lite extra under sin vistelse är Gothia Towers ett riktigt härligt hotell med lyxig feeling i centrala Göteborg. Vill man däremot åka på en weekend och bara ta det lugnt och bo på spa så skulle vi varmt rekommendera Arken Hotel & Art Garden Spa. Här kan du koppla av en bit från stan med alla bekvämligheter för just din romantiska semester.

Reser som pensionär

Om man är äldre och beger sig till Göteborg, kanske man är intresserad av kulturella aktiviteter som teatrar och museum. Man vill också antagligen bo väldigt centralt för att slippa gå så långa sträckor eller flänga runt i kollektivtrafiken. Vi skulle i detta läge rekommendera ”Elite Park Avenue” som ligger precis uppe vid stadsteatern och konserthuset.

 

Spara / dela med dig
  • Facebook
  • del.icio.us
  • Pusha
  • Bloggy
  • TwitThis
  • Google
  • Live
  • LinkedIn
  • Maila artikeln!
  • Skriv ut artikeln!