hotell göteborg
Hotell i Göteborg » Museer i Göteborg

Museer i Göteborg

Göteborg har ett mycket rikt kulturutbud. Åk hit och besök några av de många museerna i Göteborg! De största och mest populära museumen i Göteborg är Göteborgs Stadsmuseum, Göteborgs Konstmuseum, Göteborgs Konsthall och Sjöfartsmuseet Akvariet.

Göteborgs Stadsmuseum
Välkommen till Göteborgs Stadsmuseum som ligger i centrala Göteborg i Västra Nordstan. Stadsmuseet är stort och tar upp ett helt kvarter. En mängd olika utställningar finns att ta del av, både fasta och tillfälliga. De fasta handlar om Västsverige och Göteborgs historia och vill man fördjupa sig ytterligare kan man få tillgång till det omfattande arkivet i ”faktarummet”.

Aktuella utställningar är bland annat ”Nattpäron” som erbjuder möjligheter till att experimentera. Den passar framför allt barn, men de flesta kan få glädje av de spännande experimenten som finns. ”Lyda, leka, lära” är en annan tillfällig utställning som beskriver den svenska barnomsorgens historia genom 150 år.
Besök Stadsmuseet egna hemsida

Göteborgs Konstmuseum
Göteborgs Konstmuseum är beläget högst upp på Avenyn, vid Götaplatsen. Här hittar man samlingar från 1400- talet ända fram tills idag. Verken är mestadels nordiska men det finns även inslag av fransk och nederlänsk konst av Picasso, Rembrandt och van Gogh.

Museets samlingar sammanfattar en resa genom konstens historia, från europeisk konst till nordiskt sekelskifte, till vår konst och den moderna avdelningen. Beskåda till exempel svensk 1700- tals konst, den moderna avdelningen, den franska samlingen, skulpturhallen och Göteborgskoloristerna.
Besök museets egna hemsida

Göteborgs Konsthall
Konsthallen är belägen precis vid Konstmuseet högst upp på Avenyn vid Götaplatsen. Här står samtidskonsten i fokus och både grupp- och soloutställningar exponeras med svenska och internationella konstnärer. Som besökare kan man även ta del av konstnärssamtal, seminarier, visningar och övriga programaktiviteter.

Gör ett besök i museets ”Green room”, där man kan sitta ner och läsa tidningar och litteratur som har en koppling samtidskonsten eller utställningen. Att besöka Göteborgs Konsthall är gratis och visningarna likaså.
Besök museets egna hemsida

Sjöfartsmuseet Akvariet
Välkommen till Sjöfartsmuseet som ligger i centrala Göteborg vid Stigbergstorget. Här beskrivs det spännande livet både under och över vattenytan. Ta del av tropiska havsmiljöer och dess djur i akvariet och upplev berättelser och föremål från hamnstaden Göteborg.

Sjöfartsmuseet har både bas- och tillfälliga utställningar. Basutställningarna visar bland annat ”Stad längs vattnet” och ”Svensk sjöfart- 400 år”. Besök akvariet och upplev bland annat tropiska korallrev, sjöhästar eller sjögräsängar.
Besök museets egna hemsida

Spara / dela med dig
  • Facebook
  • del.icio.us
  • Pusha
  • Bloggy
  • TwitThis
  • Google
  • Live
  • LinkedIn
  • Maila artikeln!
  • Skriv ut artikeln!